Alleo budget uitgelegd

In dit artikel vindt u een uitleg over het budget in Alleo, inclusief de verschillende soorten budgetten die beschikbaar zijn.

Jason de Witt avatar
Geschreven door Jason de Witt
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is Alleo Budget?


Het Alleo Budget is een eenmalige of maandelijkse vergoeding die binnen de Alleo app kan worden gebruikt voor benefits. De hoogte van het budget wordt bepaald door uw werkgever.

Er zijn verschillende soorten budgetten:

  • Maandelijks

  • Eenmalig

Jouw budgetoverzicht vind je in de app.

Maandelijks Budget


Je maandbudget is een vast bedrag dat je maandelijks ontvangt. Dit is wat je ermee kunt doen:

  • U kunt uw maandbudget sparen voor grotere, eenmalige uitgaven.

  • U kunt het gebruiken voor een maandelijkse uitkering. Let op: de maandelijkse kosten mogen niet hoger zijn dan je vaste maandbudget. Als uw maandbudget bijvoorbeeld €20 is, is de maximale budgetbijdrage voor een maandabonnement ook €20. Je budget opsparen voor een maandelijkse terugkerende benefit zoals abonnementen, kan niet.


Eenmalig Budget


Eenmalig budget is een eenmalige tegemoetkoming voor eenmalige verstrekkingen. Het is niet mogelijk om eenmalig budget te besteden aan maandelijkse terugkerende benefits.

Als uw eenmalig budget vrij te besteden is, kunt u dit besteden aan een eenmalige benefit.

Als uw eenmalig budget is gekoppeld aan een bepaalde benefit-categorie, bijvoorbeeld Zorg, kan het alleen worden gebruikt voor vergoedingen binnen die specifieke categorie.


Beloningsbudget


Het beloningsbudget is een eenmalige toelage die uw werkgever u kan verstrekken bij speciale evenementen zoals verjaardagen, werkjubilea of ​​andere ondersteunde gelegenheden. Dit budget is specifiek bestemd voor Reward-benefits.

Om toegang te krijgen tot uw beloningsbudget en het uit te geven, gaat u naar het gedeelte Campus.


Flexibel pensioenbudget


Met het Flex Pensioen Budget heb je de flexibiliteit om een ​​bijdrage te leveren aan je pensioen of aan je salaris toe te voegen. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van een flexibel pensioenbudget afhankelijk is van het beleid van uw onderneming. Als je dit budget niet ziet binnen het Alleo-platform, betekent dit dat het momenteel niet beschikbaar is voor jou.

Om toegang te krijgen tot uw Flex Pensioen Budget, gaat u naar Campus.

Dit budget is specifiek bestemd voor pensioen- of salarisdoeleinden en kan niet worden gebruikt voor andere voordelen die beschikbaar zijn in de Alleo-app. Kijk hier voor meer informatie over het Flex Pensioen Budget:


Overdracht boete


Meestal kunt u uw budget besparen. Dit betekent dat het resterende bedrag aan het einde van de maand wordt overgedragen naar het budget van de volgende maand. Er kan echter een limiet zijn aan het aantal maanden dat deze rollover is toegestaan, wat wordt bepaald door uw werkgever.

Als u het toegestane bedrag overschrijdt, wordt een overdrachtsboete toegepast. Uw werkgever bepaalt of er een plafond is voor het gespaarde bedrag. Als je niet zeker bent over de regels met betrekking tot je budget, neem dan contact op met Alleo-support voor opheldering.


💡 Meer hulp nodig? Neem contact op!

💬 Live chat support


Was dit een antwoord op uw vraag?