Tax Free Benefits uitgelegd
Jason de Witt avatar
Geschreven door Jason de Witt
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via de Tax Free Benefits-module kan je genieten van een bruto/netto belastingvoordeel bij het kopen van Benefits op de Alleo-marktplaats. Jouw werkgever faciliteert dit belastingvoordeel door jou toegang te geven tot een jaarlijks Tax Free budget in de Alleo app, die je kunt besteden op de marktplaats. De bron van dit budget is doorgaans je bruto salaris of bruto vakantiegeld.

Jouw beschikbaar budget

Bij het openen van de app en in de Alleo app zie je een Tax Free budget. Dit budget vertegenwoordigt het totaalbedrag die je binnen de app op jaarbasis met belastingvoordeel kunt besteden. Dit budget kun je besteden aan zowel eenmalige voordelen (een voucher voor een webshop) als maandelijkse voordelen (een sportschoolabonnement).

Het beschikbare bedrag gedeeld door 12 geeft aan hoeveel je aan maandelijkse voordelen kunt besteden. Hier zijn een paar voorbeeldberekeningen:

Je beschikbare Tax Free-budget is € 600; Dit betekent dat je € 50,- aan maandelijkse uitkeringen en € 600,- aan eenmalige uitkeringen kunt besteden.

Als je € 100,- uitgeeft aan eenmalige uitkeringen, houd je nog € 500/12 = € 41,66 over aan maandelijkse uitkeringen en € 500 aan eenmalige uitkeringen.

Om precies te zien tot welk Tax Free-jaarbudget je toegang hebt, tik je op de Tax Free-budgetkaart in de app:

Bereken je bruto/netto belastingvoordeel

Wanneer je secundaire arbeidsvoorwaarden aanschaft in de Alleo app, kun je een bruto budgetbron (bijvoorbeeld bruto salaris) gebruiken en deze uitgeven alsof het netto is. Dit betekent dat u over het bedrag dat u aan uitkeringen besteedt geen inkomstenbelasting betaalt, wat kan leiden tot een voordeel van maximaal 49,5% ten opzichte van het uitgeruilde bedrag. De daadwerkelijke besparing verschilt van persoon tot persoon, omdat deze afhankelijk is van uw salaris en belastingschijf.

In de Alleo app vind je een calculator waarmee je kunt bepalen hoeveel je ongeveer bespaart als je belastingvrij een voordeel aanschaft. Om de rekenmachine te gebruiken, voer je de volgende stappen uit:

1. Tik op de Tax Free-budgetkaart

2. Tik op 'Over het belastingvrije budget'

3. Vul het bedrag in dat u aan uitkeringen wilt besteden

4. Selecteer uw loonbelastingtarief

Jouw verwachte besparing wordt berekend. Houd er rekening mee dat dit een schatting is op basis van de door u verstrekte informatie.